CineMagnus

De naam is een samenvoeging van de woorden 'Cinema' en 'Magnus'. Schagen wordt ook wel 'Magnusveste' genoemd. De geschiedenis om deze naam komt voort uit de heldendaden van ridder Magnus, vroegere inwoner van het stadje Schagen.


De bioscoop bestaat uit 5 zalen, deze zijn gesitueerd om de grote foyer. Een sterk punt van de bioscoop is dat alles gelijkvloers te bereiken is, een groot voordeel voor minder validen en ouderen. Verder is de bereikbaarheid van de bioscoop geweldig: zeer centraal en toch goed ontsloten door de twee provinciale wegen rond Schagen. Het NS- station is op 3 minuten lopen van de bioscoop en de bus stopt voor de deur.

Voor wie met de auto wil komen; CineMagnus beschikt over eigen (gratis) parkeerplaatsen. Mochten deze vol zijn, dan kunt u uw auto parkeren op de gratis parkeerplaatsen van onze overburen, de Gamma.

Toegankelijkheid minder validen
Onze bioscoop is rolstoelvriendelijk. U kunt vlak voor de deur parkeren op de invalide parkeerplaatsen. Er is een invalidentoilet aanwezig en zowel de Foyer als de zalen zijn gelijkvloers. Daarbij beschikt elke zaal over speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Mocht u deze zogeheten invalidenplaatsen willen reserveren of als u nog vragen heeft dan kan dat via telefoonnummer: 0224 224060